ET

Je bent NiX waard, je wilt NiX, je geeft om NiX en je kunt van NiX genieten? Welkom !! 
 
NiXenMeeR NiX

radio nixenmeer enschede youtube nixenmeer enschede facebook nixenmeer live muziek twitter nixenmeer enschede google + nixenmeer enschede googlemaps nixenmeer enschede NiX op youtube live muziek podium enschede

 


 
                                                         

 
De shows gaan plaatsvinden bij Mystiek Theater
Spinnerij Oosterveld
Rigtersbleek Zandvoort 10
7521 BE Enschede

hoofdingang Spinnerij Oosterveld

  Mystiek Theater Enschede               Binnenkort te bewonderen......


Nixenschede        De Tor JazzPodium

Alles is onder voorbehoud en regelgeving van de op dat moment
geldende corona-maatregelen

 

Augustus

 

Zaterdag 28 / 29 Augustus

Mystiek Theater Enschede

De Tor JazzPodium en
mystiek theater
presenteren.......

nix enschede 

presenteert.......

  Vrienden van NiX,
    De Tor en Mystiek presenteren:

Blue Note Festival

programma zaterdag 28 Augustus door de Vrienden van NiX:
dag 1 :
nix enschede
 

Duketown Slim
Met zijn wortels stevig in de Brabantse stad ‘s-Hertogenbosch (ook wel Duketown) raakte Imco Ceelen in de ban van akoestische blues. Begonnen als bluesharp-speler bij verschillende bands en akoestische formaties heeft deze bluesende Brabander al snel in de gaten dat hij meer uit het genre kan halen wanneer hij zich toespitst op de traditionele deltablues.
Met een resonator op schoot, een koffertje vol met bluesharpjes en de bezwerende ritmes van zijn voetzolen, gromt en zingt Duketown Slim zich een weg door oude klassiekers.

Richville
Richard van Bergen
is niet onbekend in rootskringen, de Nederlandse gitarist figureert bij JW Roy, Sunset Travellers en Rootbag. In die laatstgenoemde formatie vormde drummer JJ Goossens samen met Dick Wagensfeld de ritmesectie. Van Bergen en Goossens delen een fascinatie voor de muziek uit de Missippi Delta en de swamps van Louisiana. We hebben deze muziek al vaker gehoord, een gelijksoortige invalshoek, maar het is de intuïtieve benadering van het duo die het echte verschil maakt en het klinkt zo heerlijk authentiek. Een verademing en bovendien afkomstig van Hollandse bodem, ongelofelijk fijn! 

Detonics
Zodra Detonics speelt ontstaat de sfeer van prostitutie, illegale casino’s, zelf gestookte whisky en Al Capone. Dat dit bij het grote bluespubliek aanslaat blijkt wel uit de dampende optredens in internationale gelegenheden en festivals zoals: BB Kings club Memphis (USA), Moulin Blues, Ribs & Blues, Breda Jazz, Culemborg Blues (Nederland), Swing Wespelaar (België), Santa Maria Blues festival (Azoren), Zyfflich Blues (Duitsland) etc.
 
De hoge kwaliteit en verfrissende performance is ook door internationaal gerenommeerde vakjury’s erkend: Detonics heeft in 2016 de Dutch Blues challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de European Blues Challenge. Daarbij hebben de vijf heren in 2017 zelfs de halve finale van de International Blues Challenge in Memphis bereikt!
Geïnspireerd door de vroege West Coast blues speelt Detonics vooral Swing en Boogie, maar een uitstapje naar een Rumba of slow blues wordt niet geschuwd. Dit natuurlijk zonder te veel op de West Coast sound in te leveren.
“Detonics” are ready to rock!

Reserveren is verplicht voor de bluesdag via info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)
Reserveer nu alvast....

Zaal open ?? uur  |  Aanvang ?? uur  |  Einde ?? uur  |  Entree € 15,- per dag p.p.

--------------------------------------------- || --------------------------------------------

programma zondag 29 Augustus door De Tor:
dag 2 :
De Tor JazzPodium

De New Sound Jazz Machine
Een begrip onder de vaste bezoekers van Jazzpodium de Tor. Enthousiast, avontuurlijk en verrassend. Op het programma staan zowel bekende NSJM-klassiekers als gloednieuwe stukken. Kortom, het belooft een spetterende middag te worden.

Bandleider Joris Bolhaar
NSJM is één van de jongste bigbands uit de regio en staat onder de bezielende leiding van Joris Bolhaar. Hij wist voor zijn rol als bandleider, bassist, componist en arrangeur van NSJM de solistenprijs van de International Big Band Competition in Hoofddorp in de wacht te slepen.
New Sound Jazz Machine

Das Sound Kollektiv
Deze Nederlandse jongens maken hedendaagse muziek het best te omschrijven als live beats met door jazz beïnvloede improvisatie. De band is in 2017 opgericht op initiatief van saxofonist Kasper Rietkerk. Ze associeerden zich met Duitse honden en zo werd in tegenstelling tot alle ‘hippe’ Engelse namen Das Sound Kollektiv geboren. Hun muziek is sterk beïnvloed door mensen als Stevie Wonder en J Dilla maar ook door Herbie Hancock en Miles Davis.

Reserveren is verplicht voor de jazzdag via :
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)
Reserveer nu alvast....De Tor JazzPodium

 


Zaal open ?? uur  |  Aanvang ?? uur  |  Einde ?? uur  |  Entree € 15,- per dag p.p.


 

September

 

Zondag 5 September

Mystiek Theater Enschede

presenteert.......

  Mystiek Theater presenteert :
    King Mojo en Sugar Bastards
 
Voor verdere info surf je naar : Mystiek Theater
 


 

September

 

Zondagmiddag 26 September

mystiek theater
presenteert.......

nix muziek enschede

Deel onze agenda op Faceboek

 

Vrienden van NiX presenteert :

Etta James Experience

Een elfkoppige band die een ode brengt aan de in 2012 overleden Amerikaanse 'grand lady of soul' Etta James. Dat betekent een spetterende, swingende show met soul, blues, funk, rock'n roll en jazz. In The Etta James Experience hebben elf ervaren muzikanten hun krachten gebundeld. Stralend middelpunt is de Arnhemse zangeres Floor Kraayvanger,
Nederlands' eigen 'grand lady of soul, rock and rhythm & blues'.
Floor is al jaren een enorme fan van Etta James. Niet alleen om Etta's indrukwekkende stem maar vooral ook om haar vermogen om in allerlei stijlen uit te blinken. Net zoals Floor dat zelf ook doet..

De band bestaat uit muzikanten die hun sporen in de Nederlandse en internationale blues- en soulscene al ruimschoots hebben verdiend. Aangestoken door het enthousiasme en de spirit van Floor, staat er een gedreven en super gemotiveerde band. Met twee backingzangeressen én een maar liefst vier man sterke blazerssectie, voor de spetterende kers op de taart.

Het swingt als de bekende trein in de krakers Tell Mama, Something Gotta Hold On Me en Rock Me Baby. Of in jaren 50-swingnummers als Dance With Me Henry en Pushover. En er is tijd voor dynamische rustpuntjes in Etta James standards als At Last, Sugar On The Floor en I'd Rather Go Blind. Ballads waarin Floor eens te meer haar klasse laat horen.

De band speelde onder meer op internationale festivals zoals Blues In Hell (Noorwegen) en Hondarribia Blues (Spanje).

Reserveren is verplicht via info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)
Reserveer nu alvast....
 

Zaal open 15.00 uur  |   Aanvang 15.30 uur  |  Einde ?? uur  |   Entree € 20,-
 

 

Oktober

 

Zondagmiddag 3 Oktober

mystiek theater
presenteert.......

nix blues enschede

Deel onze agenda op Faceboek

 

Vrienden van NiX presenteert :

Robert Jon & the Wreck

Robert Jon Burrison groeide op in Cerritos, California. Zijn vader bepaalde zijn toekomst het sterkst, omdat hij thuis gitaar kon spelen, drummen en (heel belangrijk) naar de oude LP’s, met gospel muziek van zijn vader kon luisteren. Een muzikaal zaadje was geplant en in februari van 2011 richt Robert Jon Burrison in Zuid Californië zijn band “The Wreck” op.

Robert Jon & The Wreck is niet zomaar weer een southern rock act. Zij geven een eigen draai aan deze muziek, meer soul, meer blues, waardoor het allemaal net even anders is dan soortgenoten Blackberry Smoke.

robert jon wreck @ the nix

Het muziekgeluid van Robert Jon & the Wreck ligt zodoende heel prettig in het gehoor maar is enorm veelzijdig! Je hoort flarden Lynyrd Skynyrd, dan weer intense soul- & bluesinvloeden en kort daarna doet de harmonieuze samenzang en gitaar je weer aan The Allman Brothers denken. Ze brengen deze mix ten gehore door gebruik te maken van hun uistekende muzikale talenten want de instrumentale virtuositeit van deze Amerikanen is enorm. 

Een band uit de punk regio van “Orange County”, Zuid Californië, die met een Southern rock album komt, moet wel erg overtuigd en zeker zijn van zichzelf. 

Zelf verwoorden ze hun stijl als: ‘Taking the southern rock sound established on the east coast and bringing it to the West Coast live with three simple words…. Music, Miles and Whiskey.’

Reserveren is verplicht via info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)
Reserveer nu alvast....
 

Zaal open 15.00 uur  |   Aanvang 15.30 uur  |  Einde ?? uur  |   Entree € 20,-
 

 

Oktober

 

Woensdag 20 Oktober

mystiek theater
presenteert.......

nix livemuziek enschede

Deel onze agenda op Faceboek

 

Vrienden van NiX presenteert :

Samantha Martin
            & Delta Sugar

Samantha Martin is een Canadese zangeres met een buitengewone kracht en diepgewortelde emotie. Als je naar Samantha luistert wordt je dadelijk geraakt door haar omvangrijk stemgeluid dat gedrenkt is in whisky en verwoest door sigaretten.

Ze slaagt er moeiteloos in om een oneindige reeks van emoties over te brengen, waardoor je het ene moment tranen in de ogen krijgt en het andere moment je ziel voelt opbeuren met gevoelens van hoop, verlangen en geloof. De teksten zijn doortastend en de harmonieën en arrangementen roepen het beste uit de soulklanken van Stax Records.
samantha martin @ the nix
Drumster Dani Nash en bassist Darcy Yates zorgen voor de heerlijke groove waarop toetsenist Steve Marriner met uitmuntend toetsenwerk zijn stempel op de songs kan drukken. Het is een vocaal mengsel dat Delta Sugar produceert, namelijk pure, onvervalste neuron tintelende magie waarbij de som nog rijker is dan de al zielsmeltende delen.

Reserveren is verplicht via info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)
Reserveer nu alvast....
 

Zaal open 20.00 uur  |   Aanvang 20.30 uur  |  Einde ?? uur  |   Entree € 20,-
 

 

November

 

Zondagmiddag 21 November

mystiek theater
presenteert.......

nix bands enschede

Deel onze agenda op Faceboek

 

Vrienden van NiX presenteert :

Billy Walton Band

Na veel gejuich bij onze overzeese buren, komt The Billy Walton Band wederom naar Nederland en de NiX… eindelijk!
The Billy Walton Band is een typische New Jersey band met een voortreffelijke live act. Hun sound wordt ook wel geclassificeerd als de Ashbury Park sound. Vernoemd naar de geboorteplaats van Bruce Springsteen.

Ontegenzeggelijk is dan ook te merken dat al deze muzikanten sterk beïnvloed zijn door de Boss.  .
billy walton @ the nix
Het best bekend is Walton uit zijn begin periode als sideman. Zo speelde hij als gitarist bij “Southside Johnny & The Asbury Jukes” waarmee hij jaren toerde. Niet alleen in de Verenigde Staten speelt The Billy Walton Band zalen plat met hun aansprekende blues, rock en soul getinte muziek, maar al jarenlang toeren zij door Engeland (inmiddels twintig trips achter de rug), Schotland, Ierland en vooral ook in Duitsland.

In Nederland zijn hun gigs nog redelijk beperkt gebleven, maar daar komt na vandaag verandering in, let maar op! In die live acts daar licht echt hun kracht. Een show van Billy Walton Band zal lang in je geheugen gegrift blijven.

Reserveren is verplicht via info @ nixenmeer.nl
(svp niet via facebook/sms/instagram/mondeling)
Reserveer nu alvast....
 

Zaal open 15.00 uur  |   Aanvang 15.30 uur  |  Einde ?? uur  |   Entree € 20,-
 

 

November

 

Zondagmiddag 28 November

Mystiek Theater Enschede

presenteert.......

  Mystiek Theater presenteert :
                                Joke Tromp
 
Voor verdere info surf je naar : Mystiek Theater
 


 

Binnenkort te bewonderen......   nix stage enschede

10 Februari 2022 Mike Zito (USA) confirmed
13 Maart 2022
Joanna Connor and Albert Castiglia (USA) TBC
15 April 2022 Atomic 44's (USA)
confirmed
12 Juni 2022 Bywater Call (CAN)
confirmed
26 Juni 2022 Greyhounds (USA)
confirmed
 
 

   

soul enschede
Dede Priest (USA)
soulcafe enschede
Sean Costello (USA)

 

 
RESERVEREN KAARTJES:
Je wilt je toch verzekeren van kaartjes? Tijdens de corona-perikelen verplicht te reserveren!


NOTE:
Indien een optreden op voorhand middels de voorverkoop is uitverkocht melden we dit met een bericht op onze website. Losse kaartaankoop aan de kassa tijdens optredens is altijd mogelijk mits voornoemd bericht geplaatst is op onze website of blijkt dat de som van internet- en losse- kaartverkoop gelijk is aan het maximum aantal toegestane bezoekers.

ENTREE prijzen:
Genoemde entree prijzen zijn prijzen aan de kassa.
Wij kennen geen servicekosten!

De shows gaan plaatsvinden bij Mystiek Theater Enschede
Mystiek Theater
Spinnerij Oosterveld
Rigtersbleek Zandvoort 10
7521 BE Enschede


 

    www.nixenmeer.nl
NiXenMeeR NiXPodium NiX

 


                 

 
Nixenschede
 

Mystiek Theater Enschede jazzpodium de tor enschedenix live @ enschede